Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pușkov, critici dure la adresa lui Gorbaciov - iată de ce

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaМинистры иностранных дел шести государств - СССР, США, Великобритании, Франции, ГДР и ФРГ, а также Президент СССР М.С.Горбачев после подписания Договора об объединении двух германских государств.
Министры иностранных дел шести государств - СССР, США, Великобритании, Франции, ГДР и ФРГ, а также Президент СССР М.С.Горбачев после подписания Договора об объединении двух германских государств. - Sputnik Moldova
Abonare
Senatorul rus Alexei Pușkov, pe canalul său de Telegram, a numit reunificarea Germaniei drept o absorbție a RDG de către RFG.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Potrivit senatorului rus Aleksei Pușkov, acest eveniment a fost o altă confirmare a eșecului politicii lui Gorbaciov pe direcția germană. În general, Pușkov a numit acțiunile președintelui URSS „un curs de concesii preventive”, care, în opinia sa, a fost apoi continuat de Boris Elțin, informează RIA Novosti.

”Prima lege a politicii reale: este să scapi de iluzii. A doua lege a politicii reale: este să uitați de concesii preventive. Ele vor fi întotdeauna interpretate ca un semn de slăbiciune, nu vor încuraja niciodată cealaltă parte să facă concesii reciproce și vor fi amintite atât timp cât va fi necesar", a scris el.

Russia Putin Coronavirus Response Address - Sputnik Moldova
Putin a felicitat conducerea RFG cu prilejul Zilei Unității Germane
În același timp, senatorul a subliniat că nimeni nu va plăti pentru demersurile deja făcute la jumătatea drumului.

Aniversarea reunificării Germaniei este marcată pe 3 octombrie. În această zi, în 1990, RDG și Berlinul de Vest au devenit parte a RFG. Temeiul juridic pentru aceasta a fost pus de Tratatul de soluționare finală pentru Germania.

Acest document este, de asemenea, cunoscut sub numele de Acordul „Doi plus patru” - în cinstea statelor care l-au semnat: RDG și RFG plus URSS, SUA, Franța și Marea Britanie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0