Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO: Pasiunea pentru pictura murală

Abonare
Valentin Maslov din Chișinău a început să picteze încă de mic copil, când a înțeles că este pasionat de arta plastică. Bărbatul locuiește în sectorul Buiucani și a devenit cunoscut în zonă pentru picturile murale care le face pe pereți.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Multe blocurile de locuințe din Chișinău sunt lipsite de culoare și arată dezastruos. Din acest motiv, pictorul Valentin Maslov a decis să creeze pe pereți și uși adevărate opere de artă. 

Stații de așteptare pictate în raionul Telenești - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Picturi inedite pe pereții stațiilor de așteptare
”Mie îmi place că noi prin intermediul picturii schimbăm spațiul. Locatarii care intră aici în scară sau ies au un alt sentiment, o altă senzație”, a menționat pictorul Valentin Maslov. 

Locatarii sunt încântați de felul cum arată în prezent intrările în blocuri. 

”E ceva neobișnuit aș spune. Nu? Nu fiecare scară și-ar permite”, a spus o locuitoare a orașului. 
”Foarte mult îmi place, suntem impresionați de așa picturi și suntem foarte mulțumiți”, a spus un locuitor al orașului.

Pictorul dă culoare și pereților care sunt plini de afișe sau cuvinte indecente. Știe că dacă are la îndemână un pic de vopsea și o pensulă poate face adevărată magie. 

„Și așa orașul are multe probleme, dar când ieși din casă și vezi în față pereți scriși urât sau cu fel de fel de publicitate îți taie dispoziția. De asta, din propria mea dorință pictez acești pereți vandalizați”, a declarat pictorul.

Valentin Maslov lucrează profesor la un liceul din Capitală, iar pasiunea sa o transmite și elevilor. Acum, alături de copii muncește la un proiect impresionant pe stadion - pictează un zid cu motive sportive.

”Faptul că noi pictăm aici subiecte sportive vorbește despre aceea că noi încercăm să-i implicăm pe școlari sau pe persoanele care vin la acest teren și fac sport într-o activitate sportivă mai conștientă. O parte din culori o acoperă administrația școlii, dar în mare măsură aceste culori le cumpăr eu. Asta pentru că vreau să inspir oamenii să facă ceva frumos pentru societatea în care trăiesc fără să aștepte să primească ceva în schimb”, a spus pictorul Valentin Maslov. 

Multe lucrări le face doar pentru plăcerea care o primește din mulțumirile și zâmbetele oamenilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0