Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia se alătură sancțiunilor impuse de Belarus împotriva Occidentului

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă se alătură măsurilor de răspuns adoptate de Belarus împotriva statelor Occidentale, ca replică la sancțiunile anti-belaruse.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Sancțiunile de răspuns ale Belarusului împotriva Occidentului vor fi valabile și în Rusia, în conformitate cu angajamentele din cadrul Uniunii Statale, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

“În loc să joace un rol constructiv și să contribuie la stabilizarea situației în Belarus, în Uniunea Europeană a decis să se lase ghidați de anumite state membre, dispuse să tulbure în continuare situația politică din Belarus. Îndemnăm UE să mediteze asupra consecințelor unei astfel de direcții”, se spune în declarația purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Summit-ul liderilor de state ale Uniunii Europene a aprobat o listă de sancțiuni care îi vizează pe 40 de cetățeni ai Belarusului. Minskul, la rândul său, a anunțat astăzi adoptarea unor “restricții simetrice” împotriva unui șir de persoane din Marea Britania și Canada. Lista nu a fost data publicității “în conformitate cu practica diplomatică civilizată”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0