Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă turnură în dosarul „miliardului”: Sunt vizați doi deputați

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală anunță că au fost scoși de sub urmărire penală alți partru acționari ai Unibank în dosarul fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. După ce acum câteva săptămâni au fost scoși de sub urmărire penală șase acționari ai Unibank, inclusiv fostul președinte Petru Lucinschi, Procuratura Generală anunță că alți patru acționari ai aceleiași bănci nu mai sunt cercetrați penal. Printre cei patru se numără parlamentarele din fracțiunea Partidului „ȘOR” Marina Tauber și Reghina Apostolova. 

„În urma studierii minuțioase a probatoriului, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că faptele persoanelor respective nu întrunesc elementele infracțiunilor imputate”, precizează Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, au fost organizate în cadrul urmăririi penale confruntări dintre învinuiți, bănuiți și martori, iar în urma acestora s-a constatat că în acțiunile învinuiților „nu se regăsește intenția directă de a realiza scopul infracțional urmărit de grupul criminal organizat pentru obținerea unui folos material”.

Procuratura precizează că urmărirea penală cu privire la frauda bancară continuă. 

Amintim că acum un an, la solicitarea procurorului general interimar a fost ridicată imunitatea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Ulterior, acestea și alți opt acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu acuzați de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0