Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Ziua revanșei pentru Simona Halep la Roland Garros

© AFP 2024 / POOL / CLIVE BRUNSKILLSimona Halep
Simona Halep - Sputnik Moldova
Abonare
Ajunsă la 16 victorii consecutive, Simona Halep se va întâlni astăzi în turul III de la Roland Garros cu americanca de 19 ani, Amanda Anisimova, care a scos-o din turneu, anul trecut, în sferturi.

Simona e favorită mare de această dată. Mai ales că vine după trei turnee câștigate la Dubai, Praga și Roma. Dar cel mai important, eleva lui Darren Cahill prestează un tenis de calitate.

Radu Albot - Sputnik Moldova
Sport
Albot, fără șanse cu Fritz la Roland Garros: Două mari surprize la feminin

Tenismena din România era favorită și anul trecut, mai ales că era campioana în exercițiu de la Paris. Simona venea și după două victorii clare, cu Tsurenko și Swiatek, în care pierduseră doar 4 game-uri. O înfrângere în fața unei puștoaice de doar 18 ani ar fi fost o surpriză de proporții. Anisimova a dat însă toate calculele peste cap și s-a impus lejer, cu 6-2, 6-4. Americanca, cu origini ruse, a fost eliminată doar de Ashleigh Barty, care avea să câștige competiția.

La scurt timp după ascensiunea în carieră, Anisimova a primit o lovitură. Și-a pierdut tatăl, Konstantin, cel care i-a fost şi antrenor. Bărbatul de 52 de ani tocmai se despărţise de soţie, Olga, când a suferit un atac de cord fatal. Această tragedie a doborât-o pe Amanda, care s-a retras de la US Open şi s-a mutat la Miami, pentru a sta cu mama şi cu sora ei mai mare, Maria. 

Anisimova a trecut cu greu peste pierderea tatălui ei, dovadă şi faptul că, până la finalul anului, a mai jucat doar trei meciuri, dintre care două pierdute. Ca să-şi revină, americanca l-a angajat pe renumitul antrenor, Carlos Rodriguez, care a ajutat-o şi pe Justine Henin, după ce aceasta şi-a pierdut unul dintre părinţi. Treptat, Rodriguez a scos-o pe Amanda din depresie şi a reconectat-o la tenis. Totuși rezultatele bune au întârziat să vină. Dacă Halep are 22 de victorii şi doar 2 înfrângeri în acest sezon, Anisimova a câştigat doar 11 meciuri din 18.

Anisimova are un singur turneu WTA cucerit în carieră, cel de la Bogota, din 2019. Duelul dintre Halep (locul 2 WTA) și Anisimova (29 WTA) va începe nu mai devreme de ora 14:00 și va fi transmis de Eurosport.

La Roland Garros favoritele sunt eliminate una după altă. De această dată părăsește competiția Karolina Pliskova, numărul 4 WTA. Cehoaica a fost învinsă în turul doi al Grand Slam-ului de la Paris de Jelena Ostapenko, jucătoarea letonă care a cucerit trofeul pe zgura franceză în 2017, după o finală dramatică cu Simona Halep.

În afară de Karolina Pliskova, Marketa Vondrousova (19 WTA), sportivă ce se afla pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, a fost eliminată, surprinzător, încă din runda inaugurală a Roland Garros. De asemenea, Serena Williams a spus adio turneului de la Paris din cauza unei accidentări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0