Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Putem lupta cu coronavirusul prin remedii naturale – savanți

Abonare
Un grup de savanți a reușit să identifice un ferment care se produce în mod firesc și poate fi un remediu natural împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. În cadrul testărilor a fost stabilit că antioxidantul catalaza are concomitent mai multe acțiuni benefice asupra organismului. Studiile au fost realizate de către un grup internațional de oameni de știință din SUA și China și au fost publicate în revista Advanced Materials. 

Лаборатория Инвитро начала тестирование на коронавирусную инфекцию  - Sputnik Moldova
Rusia
Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

În primul rând, respectivul ferment poate suprima replicarea virusului SARS-CoV-2, fără a avea o acțiune toxică asupra organismului.

Un alt aspect pozitiv este acțiunea antiinflamatoare și influența asupra reglării producerii citokinelor, care împiedică producerea unei furtuni de ciokine periculoase și a inflamației sistemice, care apar în urma complicațiilor produse de COVID-19.

În al treilea rând, catalaza protejează celulele pe partea interioară a alveolelor în plămâni, care ar putea fi deteriorate în urma oxidării.

În viitor, în baza fermentului catalaza ar putea fi produs un remediu terapeutic. Avantajele suplimentare ar fi fabricarea relativ simplă și costurile mici de producție.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0