Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Merkel: Această metodă vă fereşte de infectarea cu COVID-19

© AP Photo / Michael SohnАнгела Меркель
Ангела Меркель - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul german Angela Merkel a oferit recomandări despre una dintre cele mai simple și mai eficiente modalităţi de prevenire a infectării cu coronavirus, facând parte din lista de măsuri recomandate de guvernul german.

BUCUREŞTI, 2 oct – Sputnik. Aerisirea deasă a încăperilor este o măsură importantă inclusă oficial şi în lista măsurilor recomandate de guvernul german pentru combaterea coronavirusului. Cancelarul Angela Merkel a recomandat această metodă de prevenire a infecţiei, potrivit The Guardian

„Aerisirea constantă a încăperilor publice şi private poate reduce substanțial pericolul infecției”, precizează guvernul german în documentul cu recomandările sale. De asemenea, oamenii de știință subliniază insistent importanţa acestei metode, care „ar putea fi una dintre cele mai ieftine și mai eficiente metode” de prevenire a infecției, a adăugat Merkel.

Publicaţia săptămânală Die Zeit a publicat un material de 10 pagini despre aerisirea încăperilor ca metodă de combatere a coronavirusului, material care prezintă detalii de la știința care stă la baza metodei până la sfaturi practice pentru aplicarea ei.

Медицинский работник берет пробирки с образцами плазмы и крови - Sputnik Moldova
Principala greșeală pe care o comit cei infectați cu COVID-19

Potrivit lui Die Zeit Martin Kriegel, inginer și expert la Universitatea Tehnică din Berlin, sunt dovezi potrivit cărora există o legătură clară între calitatea aerului din birouri şi numărul de zile în care angajații sunt bolnavi. De asemenea, miniștrii Educației din cele 16 landuri ale Germaniei s-au reunit recent pentru a discuta despre modalităţi în care trebuie aerisite clasele în şcoli.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, este importantă aerisirea încăperilor la fiecare 15-20 de minute, chiar şi atunci când sunt temperaturi scăzute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0