Corupție la ANTA: Autorizații pentru mărfuri, de vânzare

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe persoane sunt bănuite de organizarea unei scheme infracționale prin care erau vândute autorizații pentru transportarea mărfurilor în mai multe țări.

CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Opt persoane printre care se numără foști și actuali angajați ai Agenției Naționale a Transportatorilor Auto au ajuns în vizorul forțelor de ordine pentru vânzarea ilegală a autorizațiilor în baza cărora erau transportate mărfuri în Rusia, Ucraina și Turcia. 

Informația a fost prezentată de Centrul Național Anticorupție printr-un comunicat de presă. 

Instituția precizează că suspecții au pus la cale o schemă infracțională prin care obțineau profituri - între 200 și 500 de euro din vânzarea unei autorizații. 

Задержание  - Sputnik Moldova
Societate
Un bărbat din Ungheni a fost reținut în flagrant de CNA: Iată pentru ce faptă

Bănuiții falsificat actele, schimbând numele operatorului de transport care urma să beneficieze de autorizații. 
„Acestea erau vândute de la un operator economic la altul, ceea ce este interzis de lege”, precizează CNA. 

Anchetatorii au stabilit că angajații care deserveau operatorii de transport la ghișeul unic verificau în baza de date numele operatorilor de transport care nu ridicau autorizațiile în direcţii precum Rusia, Ucraina sau Turcia. Aceștia erau contactați și chemați la discuții pentru negocieri. Lor li se propunea să semneze un act formal prin care confirmau că au ridicat autorizațiile. Totuși, autorizația rămânea la ANTA, iar ulterior era vâândută unui alt agent economic contra cost. 

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupție au identificat cel puțin 300 de cazuri de falsificare autorizațiilor.

În acest sens astăzi au fost efectuate opt percheziții la persoanele suspecte. Toți cei 8 bănuiți urmează să fie escortați la CNA pentru audieri. Ei riscă până la 10 ani de închisoare sau amenzi de până la 117.500 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0