Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAEIE: Moldova nu poartă vreun dialog privind plasarea refugiaților din Orientul Mijlociu

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСирийские беженцы
Сирийские беженцы - Sputnik Moldova
Abonare
În presa internațională au apărut informații precum că Guvernul britanic studia posibilitatea de a plasa refugiați din zonele de conflict din Orientul Mijlociu în Moldova. Ministerul moldovean de Externe al venit cu o replică.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) a venit cu o explicație privind publicarea în ”The Guardian” a unor informații despre presupuse proiecte de relocare în Republica Moldova a unor potențiali solicitanți de azil.

"Un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Republica Moldova, de asemenea, nu are încheiate careva înțelegeri cu partenerii străini în acest domeniu.", a declarat MAEIE.

Migranti - Sputnik Moldova
Doi refugiați răniți la granița României cu Serbia
În publicația britanică a fost publicat un articol potrivit căruia Guvernul britanic „lucrează de câteva săptămâni asupra ”planurilor detaliate”, inclusiv la estimarea costurilor pentru construirea centrelor de azil pe insule din partea de sud a Oceanului Atlantic, precum și în Moldova, Maroc și Papua Noua Guinee.

Jurnaliștii de la The Guardian fac referire la documentele primite de Ministerul britanic de Externe. Potrivit publicației, Ministerul britanic a criticat aceste propuneri.

Respingând ideea de a trimite solicitanți de azil în Moldova, funcționarii Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie au atenționat asupra diferendului transnistrean, precum și asupra „corupției endemice”.

”Dacă un Centrul de azil pentru refugiați ar depinde de o cooperare fiabilă, transparentă și de încredere din partea sistemului judiciar al țării gazdă, în Moldova nu ne-am putea baza pe acest lucru", a cinchis Downing Street, citat de The Guardian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0