Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Se încearcă discreditarea luptei Rusiei împotriva COVID-19

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
În presa internațională este declanșată o adevărată campanie informațională de discreditare a oricăror eforturi ale Rusiei în lupta cu pandemia COVID-19, susține Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Rusia se confruntă cu o campanie teribilă de discreditare a eforturilor țării în cadrul luptei împotriva coronavirusului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Sunt importante nu doar cercetările științifice și promovarea lor, e important să prevenim și să nu admitem ceea ce observăm acum în mijloacele de informare în masă internationale: valuri de discreditări, care, din păcate, sunt îndreptate în totalitate spre discreditarea eforturilor rusești în această direcție”,  a declarat Zaharova în cadrul unui briefing desfășurat la Moscova.

Potrivit ei, această campanie se manifestă prin publicarea unor materiale scrise la comandă, prin elaborarea unor teze care sunt promovate în presa internațională.

Toate acestea “sunt îndreptate spre diminuarea oricărei dorințe a comunității internaționale de a accepta orice informație din Rusia și despre Rusia, legată de succesele obținute în sfera medicală în lupta cu COVID-19”.

“E foarte important ca alături de producerea unor mijloace medicale, medicamente și proiecte în sfera combaterii COVID-19, să nu admitem acea grozăvie care are loc în legătură cu campaniile informaționale de discreditare a unor astfel de eforturi”, a spus reprezentantul MAE al Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0