Parisul și Moscova: în Karabah au fost trimiși teroriști

© AP Photo / FileIn this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi
In this Friday, Sept. 21, 2012 file photo, Libyan followers of Ansar al-Shariah Brigades and other Islamic militias, hold a demonstration against a film and a cartoon denigrating the Prophet Muhammad in Benghazi - Sputnik Moldova
Abonare
Parisul și Moscova susțin că teroriștii din Siria și Libia au fost trimiși în zona conflictului din Karabah pentru a participa la acțiunile militare.

BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentat informațiile potrivit cărora insurgenți din Siria au fost trimiși în zona Karabahului de Munte.

Сотрудники правоохранительных органов и военнослужащие на улице в Баку во время комендантского часа - Sputnik Moldova
Karabah: Frontul informațional al știrilor false și al dezmințirilor

“Dispunem de astfel de informații. O astfel de informație există și a fost prezentată în presă sub formă de materiale din rețele de socializare și articole, însă făcând un astfel de comentariu, care a fost publicat pe site-ul MAE, noi, desigur, dispunem de propriile informații”, a menționat Zaharova.

Anterior, diplomația rusă a declarat că Moscova este îngrijorată de informațiile despre expedierea în Karabah a insurgenților din cadrul formațiunilor paramilitare ilegale, în special din Siria și Libia. Autoritățile ruse au îndemnat șefii statelor interesate să întreprindă toate măsurile pentru a nu admite participarea în conflict a teroriștilor și mercenarilor străini, precum și să-i retragă imediat din regiune.

Despre expedierea insurgenților din Siria în autoproclamata republică pentru a participa la acțiunile militare a declarat și președintele Franței, Emmanuel Macron, în ajunul summitului UE. Potrivit lui, membrii “grupărilor jihadiste au părăsit teatrul de operațiuni militare din Siria pentru a se alătura acțiunilor din Karabah”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0