Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 600 de mii de pensionari vor primi câte 900 de lei

© Depositphotos.com / Goodluz 000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi, 1 octombrie, mai mute categorii de persoane vor primi suportul financiar unic de 900 de lei.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Începând de astăzi, peste 645 de mii de persoane vor primi câte 900 de lei. Din categoria persoanelor care vor primi banii fac parte beneficiarii tuturor tipurilor de pensii și alocații sociale de stat, stabilite până la această dată, și al căror cuantum nu depășește trei mii de lei. Potrivit informațiilor prezentate de Casa Națională de Asigurări Sociale, majoritatea beneficiarilor, circa 578 de mii, sunt persoanele pensionate, iar restul aproximativ 67 de mii sunt beneficiari de alocații sociale de stat.

Pensionari - Sputnik Moldova
Societate
Mesaj pentru părinți și bunici de la Dodon: Vezi motivul

Suma cheltuielilor pentru plata ajutorului unic de 900 de lei pentru acest număr de persoane se ridică la 580  de milioane de lei.

De asemenea, la 1 octombrie 2020, pensiile și unele prestații sociale de stat sunt indexate cu 1,07%.

De precizat, inițial suma pentru suportul unic constituia 700 de lei. Ulterior această decizie a fost revizuită deoarece autoritățile țării au constatat că indexarea pensiilor ar fi nesemnificativă.

„Am cerut Cabinetului de Miniștri să găsească o oportunitate și să adauge încă 200 de lei la această plată pentru fiecare pensionar a cărui pensie este sub 3 mii de lei. Compensația va fi primită de aproximativ 660 de mii de persoane în vârstă”, declara anterior președintele Igor Dodon.

Astfel, la începutul lunii, deputații au votat rectificările la bugetul de stat care prevăd majorarea ajutorului unic pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0