Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei: Ce probleme au discutat

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и посол России в республике Олег Васнецов
Президент Молдовы Игорь Додон и посол России в республике Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Pe agenda discuțiilor au figurat chestiuni privind Forumul Economic Moldo-Rus și ședința Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Problemele din agenda bilaterală, inclusiv negocierile cu privire la creditul  rus în mărime de 200 de milioane de euro au fost printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Cei doi oficiali au discutat și despre ajutorul umanitar pentru fermierii din Moldova, obținerea vaccinului autorizat împotriva coronavirusului, precum și posibila reluare a traficului aerian și feroviar dintre cele două state.

Potrivit informațiilor postate pe pagina sa de Facebook, președintele informează că alte subiecte vor fi discutate în viitorul apropiat de prim-miniștrii celor două țări.

Restabilirea relațiilor normale între Rusia și Moldova: negocieri între Putin și Dodon - Sputnik Moldova
Video
Restabilirea relațiilor între Rusia și Moldova: negocieri între Putin și Dodon

Cei doi oficiali s-au referit și la evenimentele incluse pe agendă. Este vorba de Forumul Economic Moldo-Rus, care urmează să se desfășoare la 1 octombrie, în acest an în format teleconferință. A doua zi, pe 2 octombrie, tot în format on-line va avea loc ședința Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică. Potrivit lui Dodon și Vasnețov, aceste două evenimente vor impulsiona considerabil dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Rusia.

Precizăm, recent președintele Rusiei Vladimir Putin, a purtat negocieri cu omologul său moldovean Igor Dodon în cadrul unei conferințe video. Liderii celor două state au discutat despre relațiile bilaterale și problemele parteneriatului strategic. În special, a fost abordată problema combaterii pandemiei coronavirusului, dar s-a vorbit și despre ajutorul umanitar pe care Rusia îl va oferi întreprinderilor agrare moldovenești afectate de secetă. De asemenea, Igor Dodon i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru disponibilitatea Moscovei de a oferi Chișinăului un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru sprijinirea economiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0