Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Testarea vaccinului împotriva COVID-19, suspendată de o companie americană

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaСотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой
Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Abonare
O companie americană care lucrează asupra vaccinului împotriva COVID-19 a anunțat suspendarea temporară a studiilor clinice.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Compania americană de biotehnologie Inovio a suspendat parțial testările vaccinului său împotriva coronavirusului, anunță site-ul oficial al companiei.

Potrivit acestea, Administrația pentru Produse Alimentare și Medicamente (FDA) a notificat-o că are un șir de obiecții față de cea de-a doua fază a testelor vaccinului INO-4800.

Прививка - Sputnik Moldova
Rusia
De ce nu poate fi grăbită vaccinarea împotriva COVID-19

”Cât timp nu vor exista răspunsuri la obiecțiile FDA la nivel satisfăcător, solicitarea Inovio de desfășurare a testelor clinice a noului preparat în cadrul fazei 2/3 va fi suspendată parțial”, este menționat în comunicatul companiei.

Deocamdată, Inovio lucrează asupra răspunsurilor la obiecțiile regulatorului și planifică să ofere toate răspunsurile în luna octombrie. După ce FDA va primi răspunsurile din partea companiei, va avea la dispoziție 30 de zile pentru a notifica Inovio cu privire la decizia de autorizarea continuării testărilor.

“Această suspendare parțială a testelor clinice nu a avut loc din cauza unor efecte secundare legate de prima fază a studiilor vaccinului INO-4800 al Inovio”, precizează compania.

Vaccinul INO-4800 vizează împotriva principalei proteine a virusului SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0