Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Macron: cooperarea cu Rusia, necesară pentru pacea în Europa

© AFP 2024 / ERIC PIERMONTFrench Economy Minister Emmanuel Macron
French Economy Minister Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre necesitatea cooperării cu Rusia pentru a asigura pacea în Europa. În plus, el a spus că țara sa nu l-a recunoscut pe Alexandr Lukașenko drept președinte ales în Belarus.

BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. În timpul vizitei sale în Lituania, preşedintele Franţei Emmanuel Macron s-a exprimat în favoarea unui dialog cu Rusia. Potrivit acestuia, este importantă cooperarea cu Moscova pentru a menţine pacea în Europa.

Заседание Высшего Государственного Совета Союзного государства России и Белоруссии - Sputnik Moldova
Rusia
Putin l-a informat pe Lukașenko despre discuțiile cu Merkel și Macron

Președintele francez a făcut declaraţia în cadrul conferinței de presă din prima zi a vizitei sale în Lituania, care este prima oprire în turneul său în țările baltice, potrivit Sputnik France

În plus, Emmanuel Macron a subliniat că Franța și Rusia împart o istorie, precum și o geografie, afirmând că nu poate fi ignorată apropierea dintre cele două ţări.

Președintele francez a făcut referire la un dialog lipsit de sfidare sau naivitate, menționând respectul faţă de Rusia.

Macron, despre Belarus

Franța este de acord cu Lituania și nu-l recunoaște pe Alexandr Lukashenko drept președinte ales în Belarus, a mai spus Macron.

De asemenea, preşedintele francez a declarat că este pentru impunerea sancțiunilor împotriva Belarusului și medierea OSCE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0