Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un prim lot de vaccin Sputnik V, livrat în Belarus - detalii

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaВакцина против новой коронавирусной инфекции
Вакцина против новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova
Abonare
Studiile vor avea loc în opt instituții medicale din Belarus, dintre care două au primit deja primul lot de Sputnik V.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Primul lot al vaccinului rusesc ”Sputnik V” a fost livrat în Belarus, relatează Fondul Rusesc de Investiții Directe (RDIF), citat de RIA Novosti.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Societate
OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

Astfel, Belarus a devenit prima țară în care au fost lansate studii clinice ale ”Sputnik V” după înregistrarea acestuia în Rusia.

Vaccinarea voluntarilor din Belarus va începe pe 1 octombrie. Acesta va avea loc ca parte a unui studiu dublu-orb randomizat, controlat cu placebo.

„RDIF finanțează acest studiu clinic în Republica Belarus cu participarea a 100 de persoane”, a informat Fondul printr-un comunicat.

Studiile vor avea loc în opt instituții medicale din Belarus, dintre care două au primit deja primul lot de Sputnik V.

RDIF precizează că teste similare sunt planificate și în alte țări - Brazilia, India, Arabia Saudită, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

"Platforma vectorilor adenovirali umani, care stă la baza vaccinului rusesc, este sigură pentru sănătate și a fost testată de zeci de ani în peste 250 de studii clinice. În același timp, producătorii occidentali de vaccinuri se bazează pe tehnologii experimentale care nu au fost suficient studiate și nu au fost testate pe termen lung, se confruntă cu obstacole în studiile lor clinice, care întârzie introducerea medicamentelor în circulația civilă și afectează negativ eforturile de combatere a coronavirusului”, a declarat șeful fondului, Kirill Dmitriev.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare
Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, Sputnik V, a fost dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamalei în cooperare cu RDIF. Ministerul rus al Sănătății l-a înregistrat la mijlocul lunii august.

Vara, medicamentul a trecut cu succes două etape de cercetare pe voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au dezvoltat în cele din urmă un răspuns imun și anticorpi la coronavirusul SARS-CoV-2. În septembrie a început faza post-înregistrare a studiilor clinice: ca urmare, vaccinul va fi testat pe 40 de mii de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0