Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Iată câți moldoveni sunt bolnavi de fapt de COVID-19

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaСотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой
Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Abonare
Unii experți consideră că în Moldova sunt mult mai mulți infectați cu COVID-19 decât arată statisticile oficiale cu privire la incidența infecției.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că statisticile oficiale nu reflectă numărul real al celor infectați cu COVID-19 în întreaga țară, chiar dacă și așa incidența de infectare cu coronavirus în Moldova este extrem de mare. În realitate sunt de câteva ori mai mulți purtători ai infecției în întreaga țară, consideră specialistul. 

"Dacă accesați site-ul www.worldometers.info, acesta oferă toate informațiile despre numărul total de cazuri din țara noastră, cazuri active și complexe. Într-o formă severă, boala apare la 1 la sută dintre infectați (600 de cazuri), din numărul total de cazuri, conform datelor prezentate. Astfel, conform unor astfel de estimări, numărul de infectați ar trebui să fie de aproximativ 60 de mii”, a spus expertul.

Potrivit Alei Tocarciuc, datele statistice medicale oficiale operează numai cu date de laborator privind numărul de teste COVID-19 făcute, dar există multe persoane cu forme nedetectate de infecție. Expertul consideră că cetățenii nu ar trebui să se relaxeze, având în vedere că în prezent există aproximativ 10 mii de cazuri active de coronavirus.

În perioada 17 martie - 15 mai în Moldova a fost instituită stare de urgență din cauza răspândirii infecției COVID-19. Iar din 15 mai a fost instituită stare de urgență în sănătate publică, care a fost prelungită de mai multe ori și va fi în vigoare până cel puțin pe 30 septembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0