Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Operațiune specială cu implicarea SIS și PCCOCS

© Sputnik / Rodion ProcaСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Contrabandă în proporții deosebit de mari – rețea deconspirată de SIS, PCCOCS și angajații Serviciului Vamal.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Patru moldoveni au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați într-un dosar penal deschis pentru trecerea ilicită a mărfurilor peste frontiera de stat. Este vorba în temei de articole vestimentare.

Potrivit oamenilor legii, bunurile introduse în țară, prin contrabandă proveneau din Ucraina, iar valoarea lor este de peste un  milion de lei.

Schema de contrabandă a fost deconspirată de către ofițerii Serviciul de Informații și Securitate de comun cu procurorii de la PCCOCS, dar și angajații Serviciului Vamal.

Suspecții au vârste cuprinse între 31 și 40 de ani. Aceștia au cumpărat marfa la o piață din Ucraina și au adus-o în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Infractorii foloseau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept.

Ofițerul de presă al Serviciul Vamal, Olesea  Pușcasu a declarat pentru Sputnik Moldova că bărbații au fost reținuți la intrarea în municipiul Chișinău.

”Pentru reținerea indivizilor au fost implicate echipajele mobile ale Serviciului Vamal precum și ofițerii de investigație. Una din mașinile suspecților se deplasa în față pentru a le oferi detalii celorlalți despre eventualele controale pe șosea”, a comunicat Pușcasu.

Suspecții au fost plasați în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăția, ei riscă pușcărie de până la 10 ani. Investigațiile pe acest caz continuă.

Acesta este cel de-al doilea caz similar înregistrat în ultimele două luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0