Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă trei lucrători medicali au murit din cauza COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul medical continuă să piardă angajați din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Încă trei reprezentanți ai domeniului sănătății au decedat.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Medicul neurolog Liudmila Smirnova în vârsta de 65 ani a pierdut lupta cu COVID-19.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a precizat pentru Sputnik Moldova că doctorul a fost internat în data 20 iulie la Spitalul Clinic Republican, iar pe 12 august testul a arătat că nu mai are COVID-19. Totuși, infecția a i-a lăsat sechele - a acutizat alte afecțiuni, așa că medicul a decedat. Mai bine de 35 de ani, Liudmila Smirnova a activat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

Din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, a decedat și medicul Ion Vasilache, în vârstă de 78 ani, director al Centrului de Sănătate Rudi din Soroca. El a fost internat în data de 22 septembrie la Spitalul Raional Soroca. Ministerul Sănătății și comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au transmis condoleanţe familiei, rudelor și colegilor lui Ion Vasilache. 

Deși Ministerul Sănătății nu a oferit detalii, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” anunță că dimineață a decedat și asistenta medicală Liubovi Lupașco, în vârstă de 59 de ani, care a activat în cadrul Centrului de Sănătate din Vadul lui Vodă. Astăzi, au decedat 14 persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În total, de la începutul pandemiei, 1 301 pacienți și-au pierdut viața. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0