Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Rusia va sprijini financiar fermierii moldoveni

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане
Президент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă este gata să aloce până la 500 de milioane de ruble pentru a-i sprijini pe agricultorii moldoveni. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele rus Vladimir Putin.

CHIȘINĂIU, 28 sept - Sputnik. Rusia este gata să aloce până la jumătate de miliard de ruble pentru a sprijini întreprinderile agricole din Moldova, a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul discuțiilor cu omologul său moldovean Igor Dodon, informează RIA Novosti. În Moldova acest sprijin va ajunge în formă de combustibil. 

"Agricultura țării este nevoită să combată consecințele secetei. La cererea dumneavoastră, am generat fondurile necesare sub formă de ajutor umanitar în valoare totală de până la jumătate de miliard de ruble pentru a vă furniza combustibil diesel pentru întreprinderile agricole care au suferit cel mai mult", a spus Putin în timpul discuțiilor purtate cu Igor Dodon în cadrul unei conferințe video.

Președintele Federației Ruse a adăugat că o prima tranșă în valoare de jumătate din sumă a fost deja pregătită, subliniind că așteaptă ”o listă de întreprinderi care au nevoie în primul rând de acest sprijin".

Tot astăzi liderul de la Kremlin i-a urat lui Igor Dodon succes la alegerile prezidențiale și și-a exprimat speranța că după scrutin va continua dezvoltarea relațiilor dintre Moscova și Chișinău.

”Sper foarte mult ca după alegerile prezidențiale, care urmează să aibă loc în aproximativ o lună - și, apropo, vreau să vă doresc succes în aceste alegeri - vom putea continua munca pe care ați început-o pentru a restabili legăturile noastre interstatale și a le dezvolta” a spus Putin în timpul discuțiilor sale cu Dodon în cadrul videoconferinței.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0