Revine vara: Fără ploi și maxime de aproape +30 de grade

© Sputnik / OsmatescoРеспубликанский стадион в Кишиневе
Республиканский стадион в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat pe site-ul instituției că astăzi nu va ploua și că vom avea temperaturi exagerat de generoase pentru sfârșitul lunii septembrie.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Astfel maximele vor ajunge la +26 de grade Celsius în nordul țării, la +27 de grade Celsius în centru și +28 de grade Celsius în raioanele de sud.

Vom menționa că aceste temperaturi nu sunt nici cele mai înalte, nici cele joase înregistrate în Capitală în ziua de 28 septembrie.

Spre exemplu în această zi, în anul 2012 am avut tocmai +29,9 grade Celsius, iar în 1977 mercurul în termometre a coborât sub -0,4 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatExtremele termice în Chișinău în ziua de 28 septembrie (perioada de monitorizare 1886-2019)
Revine vara: Fără ploi și maxime de aproape +30 de grade  - Sputnik Moldova
Extremele termice în Chișinău în ziua de 28 septembrie (perioada de monitorizare 1886-2019)

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține pentru astăzi Codul Portocaliu de secetă hidrologică, care a fost anunțat inițial pentru perioada 21-28 septembrie, în râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinelor râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Totodată meteorologii mențin avertizarea Cod Galben de secetă hidrologică în râul Prut, pe sectorul satul Criva – orașul Costești și în râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Și avertizarea meteorologică Cod Galben de pericol excepțional de incendiu este menținută pentru astăzi pe tot cuprinsul țării.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 28 septembrie
Revine vara: Fără ploi și maxime de aproape +30 de grade  - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 28 septembrie

Pentru marți, în schimb, toate aceste avertizări nu vor mai fi valabile dat fiind că se așteaptă ploi cu descărcări electrice în toate regiunile țării.

Iar maximele vor atinge doar +21 de grade în nor, +22 de grade Celsius în centrul țării și +23 la sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0