Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova cere ajutorul Turciei și Rusiei - Detalii

© REUTERS / Dado RuvicEuro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova cere ajutorul partenerilor de dezvoltare pentru a putea sprijini agricultorii afectați de secetă.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Republica Moldova s-a adresat după ajutor Turciei și Federației Ruse pentru a sprijini agricultorii afectați de calamitățile naturale, informează Igor Dodon.

Diana Crudu - Sputnik Moldova
Producător: 2020 este anul supraviețuirii pentru agricultori

După întâlnirea tradițională de luni dimineață cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi, șeful statului a anunțat că a fost deschis un cont suplimentar pentru susținerea agricultorilor. 

„Ne-am adresat partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare pentru a ajuta agricultorii. Vineri am avut o discuție telefonică cu președintele Republicii Turcia. Sperăm că vom avea o decizie pozitivă în următoarele zile”, a declarat președintele Republicii Moldova. 

Șeful statului informează că astăzi sau mâine va avea o discuție cu conducerea Federației Ruse la același subiect și speră că partenerii strategici ai Republicii Moldova vor acorda sprijin financiar pentru a putea oferi suport suplimentar agricultorilor afectați de calamitățile naționale. 

În cazul celor 200 de mii de hectare pe care recolta din prima grupă a fost compromisă, agricultorii au primit 300 de milioane de lei. La moment se fac ultimele achitări, iar banii au fost transferați, mai spune Dodon. El a mai precizat că Guvernul a făcut verificări ce țin de asigurarea cu material semincer și menționează că la toate întreprinderile semințe pentru a asigura semănatul de toamnă sunt suficiente. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0