Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fructele moldovenești, expuse la Moscova - noi oportunități

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Zece producători moldoveni de fructe au participat la o grandioasă expoziție internațională organizată la Moscova, unde au identificat noi parteneri și piețe de desfacere.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Sute de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în țările CSI, după participarea reprezentanților Asociației „Moldova Fruct” la expoziția WorldFood Moscow organizată în capitala Rusiei. Cel puțin asta afirmă Agenția de Investiții din Moldova care precizează că fructele moldovenești au stârnit interesul partenerilor din cadrul Comunității Statelor Independente. 

La expoziția care s-a desfășurat în perioada 22-25 septembrie au participat peste 20 mii de vizitatori. La Moscova au fost expuse mere, prune, struguri de masă, precum și conserve din fructe și legume moldovenești.

„Pentru Republica Moldova, piața Federației Ruse este una dintre principalele piețe de export al fructelor autohtone. De aceea am susținut participarea țării noastre 3 ani consecutiv la expoziția WorldFood Moscow, pentru a valorifica această oportunitate importantă, care va asigura exportul fructelor moldovenești” a menționat directorul general al Agenției de Investiții din Moldova Rodica Verbeniuc.

Ea consideră că participarea producătorilor moldoveni la expoziție ar putea genera exporturi de circa 200 de mii de tone de mere, 30 de mii tone de prune și 40 de mii de tone de struguri de masă moldovenești.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Merele moldovenești nu ajung în UE: De ce Rusia rămâne o piață strategică pentru fermieri

„Participarea la această expoziție internațională are un rol important pentru a arăta potențialilor clienți ce sortiment de fructe proaspete și procesate avem. Pe lângă faptul că noi promovăm fructele, promovăm și țara noastră ca furnizoare de fructe. Totodată, la expoziție am putut comunica cu clienții pe care deja îi avem, dar și să stabilim contacte noi, chiar dacă pandemia a influențat negativ fluxul de vizitatori. Astfel, au fost potențiali clienți preponderent din regiunile Rusiei, iar circa 100 de vizitatori s-au arătat interesați de fructele autohtone”, a declarat directorul executiv al asociației Moldova Fruct Iurie Fală. 

Expoziția WorldFood Moscow este vizitată de reprezentanți ai tuturor rețelelor de comerț din Rusia, Kazahstan, Mongolia și Belarus.

Agenția de Investiții precizează printr-un comunicat de presă că anul trecut 81% dintre participanții la  expoziția WorldFood Moscow și-au găsit noi clienți și parteneri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0