Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România riscă să rămână fără fonduri UE din cauza homosexualilor

© AP Photo / Esteban FelixDrapeau LGBT
Drapeau LGBT - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea să suspende fondurile europene pentru țările care nu respectă ”drepturile” homosexualilor, România fiind și ea vizată.

BUCUREȘTI, 27 sept - Sputnik. Șefa Executivului european, Ursula von der Leyen, a făcut ieri declarații șocante: ea a promis să facă tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI.

Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Reacție dură a Patriarhiei române cu privire la panourile care promovează homosexualitatea
Mai mult, ea vrea să ca aceste state să fie sancționate și de justiţia europeană. Toate aceste propuneri vor fi incluse în ”strategia LGBTI” a Uniunii Europene pe care Comisia Europeană vrea să o prezinte în viitorul apropiat.

”Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii europeni.

Акция протеста у кинотеатра Амирани в Тбилиси - Sputnik Moldova
Video: Protest la Tbilisi - georgienii, împotriva propagandei LGBT
Reacția ei a venit ca urmare a unei întrebări despre așa numita discriminare a persoanelor LGBTI în Polonia şi Ungaria. Dar și România, ca țară care nu recunoaște căsătoriile între persoane de același gen, este vizată de aceste măsuri ieșite din comun promise de von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene spune chiar că va face presiuni ''pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate'' şi a menționat că Executivul pe care îl conduce lucrează la o ''strategie LGBTI'' a Uniunii Europene.

Mesajul pro-homosexuali al lui von der Leyen nu lasă loc de interpretări:

''Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene'', a spus președintele Comisiei Europene.

Deja, Comisia Europeană a respins în luna iunie finanţări pentru şase localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit zone libere de LGBTI, ca o avanpremieră a obligativității pe care Bruxelles-ul vrea să o impună statelor membre de a accepta promovarea homosexualității sub toate formele, inclusiv sub forma căsătoriei între persoane de același gen sau a adopției de copii de către cuplurile de homosexuali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0