Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Elevii Liceului "Liviu Deleanu" dau culoare unui zid din Capitală

© Sputnik / Osmatescoбанки с красками
банки с красками - Sputnik Moldova
Abonare
Zidul Pieței Delfin din sectorul Buiucani, Chișinău prinde culoare: elevii Liceului "Liviu Deleanu" îl pictează astfel ca acesta să bucure ochiul trecătorilor.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un grup de elevi de la Liceul "Liviu Deleanu" și de copii din vecinătate pictează un zid al Pieței "Delfin" (intersecția străzilor Alba Iulia și Liviu Deleanu) din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău.

Profesorul liceul "Liviu Deleanu", Valentin Maslov, sub îndrumarea căruia copiii înfrumusețează zidul de piatră, a spus că tinerii pictori au ajuns la o înțelegere cu administrația Pieței Delfin. Aceasta le-a pus la dispoziție vopsele, iar elevii s-au angajat să decoreze zidul, pentru ca locatarii de aici să se simtă mai confortabil, să le placă să se odihnească și să vină la cumpărături aici.

Valentin Maslov spune că picturile elevilor vor rezista pe zid până la 15 ani.

"Eu cred că după ce o să pictăm acest perete, el nu o să fie doar un simplu perete, dar o să reprezinte o galerie de pictură unde locuitorii Chișinăului ar putea să le admirate și chiar să se fotografieze sau poate chiar să se desfășoare niște acțiuni culturale", a relatat profesorul Valentin Maslov corespondentului Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0