Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesaje pentru economiști de la Chicu și Greceanîi – Detalii

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaValute, salarii, economie
Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, în ultima zi de duminică a lunii septembrie, în Republica Moldova este marcată Ziua Economistului.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Economistului. Cu această ocazie prim-ministrul Republicii Moldova, dar și președintele Parlamentului au transmis mesaje de felicitare pentru toți angajații din această sferă.

Супермаркет - Sputnik Moldova
De ce Ministerul Economiei compară România cu Rusia

„Economiștii sunt necesari peste tot - de la instituții preșcolare, până la companii multinaționale, iar de eficiența muncii Dvs. depinde succesul întreprinderilor, prosperarea țării, bunăstarea cetățenilor”, este menționat în mesajul lui Ion Chicu.

Acesta mai spune că reprezentanții acestui domeniu sunt persoane care manifestă competență prin precizie, răbdarea prin abordare strategică și de perspectivă.

Potrivit premierului, Guvernul menține o comunicare continuă cu profesioniștii din domeniu pentru a elabora modele sigure și eficient de dezvoltare durabilă a economiei naționale.

În mesajul său, Zinaida Greceanîi, spune că profesia de economist este una foarte importantă în cadrul întreprinderilor și organizațiilor, administrațiilor publice, proiectelor internaționale, instituțiilor de învățământ.

Președintele Parlamentului este de părere că angajații în domeniul economiei din țara noastră contribuie la dezvoltarea strategică a regiunilor, creșterea nivelului de trai al cetățenilor, iar progresul în țară depinde, în mare parte, de munca bine organizată și eficientă a economiștilor. 

TIR - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru economia Moldovei: A scăzut exportul

„Astăzi, în timp ce toată lumea privește medicii și savanții cu speranța că vor salva omenirea de virus, economiștii sunt priviți ca o speranță pentru salvarea economiilor afectate de criză. Ca și majoritatea statelor, Moldova se confruntă cu recesiunea. În cel de-al doilea trimestru PIB-ul s-a diminuat cu aproape 11 la sută față de perioada similară a anului precedent. În aceste circumstanțe, se impun noi paradigme de utilizare eficientă și rațională a mijloacelor financiare și de creștere a resurselor tehnico-materiale, iar economia bazată pe cunoaștere a devenit actuală ca niciodată”, este precizat în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Șefa Legislativului este convinsă că economiștii din Republica Moldova vor depune toate eforturile și  ingeniozitatea pentru a menține ordinea economică, pentru a transforma criza în oportunitate și pentru a asigura dezvoltarea durabilă a țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0