VIDEO: Un avion cu studenți la bord s-a prăbușit în Ucraina

© Sputnik / Investigative Committee of Russia / Accesați arhiva multimediaСамолет Ан-24 совершил аварийную посадку в Нижнеангарске
Самолет Ан-24 совершил аварийную посадку в Нижнеангарске - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 20 de persoane au decedat după ce avionul de model AN-26 în care se aflau a luat foc la aterizare.

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Tragedie aviatică cu 22 de victime. Totul s-a întâmplat aseară în apropierea unui aerodrom din regiunea Harkov din Ucraina. Presa ucraineană scrie că la bordul avionului se aflau studenți ai Academiei Forțelor Aeriene. În total, la bordul aparatului de zbor se aflau 28 de persoane, dintre care 7 membri ai echipajului și 21 de studenți. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Oleg Țulea a transmis un mesaj de compasiune omologului său ucrainean Dmytro Kuleba. Într-o postare pe pagina sa de twitter, șeful diplomației moldovene a exprimat solidaritate cu poporul ucrainean și a transmis cele mai profunde condoleanțe familiilor îndoliate.

​Potrivit informațiilor apărute în presa din țara vecină era vorba de un zbor de antrenament la care luau parte studenții Universității Naționale a Forțelor Aeriene ale Ucrainei. De asemenea, aparatul ar fi căzut la aproximativ 2 kilometri distanță de aerodromul Chihuiv, iar la locul tragediei a izbucnit un incendiu masiv. Accidentul s-a produs în apropierea unui drum foarte circulat, iar primele îngrijiri medicale ar fi fost acordate de unii şoferi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0