Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ceban: Autogara de Nord ar putea fi scoasă din oraș

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale planifică să schimbe Gara de Nord de pe strada Moșilor din Capitală în afara orașului. Inițiativa a fost discutată de reprezentanții Primăriei cu experții Asociației „Master’s Plan” din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 26 sept - Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat după discuția pe care a avut-o cu experții Asociației „Master’s Plan” din Federația Rusă că municipalitatea intenționează să scoată Autogara de Nord din Capitală și să o transfere la periferia Chișinăului. Această veste se pare că nu prea l-a bucurat pe directorul autogării. 

Tramway in Kazan. (File) - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Când vor reapărea tramvaiele pe străzile Chișinăului
”În ultimii ani, investim foarte foarte mult în dezvoltarea și modernizarea Autogării de Nord. Nu aș vrea să comentez declarațiile domnului Ceban cu privire la această inițiativă. Precizez însă că întreprinderea este privată și, chiar dacă municipalitatea va lua o asemenea decizie de a schimba locul autogării, trebuie și noi să analizăm acest proces din punct de vedere operațional și economic”, a precizat Iurie Moroz, directorul Autogării de Nord. 

Reprezentanții Ministerului Economiei susțin că inițiativa este una bună, însă nu se pot pronunța în acest sens pentru că Autogara de Nord nu se subordonează instituției. 

”În general, ar fi bine ca autogările să fie amplasate la periferiile orașului, așa cum este autogara de Sud, de exemplu. Totuși, ce ține de amplasarea gărilor ține de planul urbanistic al unui oraș. Trebuie să știți că Autogara de Nord a fost privatizată anul trecut de un agent economic privat și nu se subordonează Ministerului Economiei”, a declarat Iulian Postică, secretar de Stat în domeniul transportului la Ministerul Economei. 

În același timp, reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică susțin că inspectorii de patrulare mereu se află la datorie în această regiune pentru că este o zonă aglomerată și ambuteiajele sunt la ordinea zilei. Totuși, instituția nu vrea deocamdată să se dea cu părerea despre această inițiativă. 

”Proiectul ar urma să fie coordonat și cu Inspectoratului Național de Securitate Publică, deocamdată nu am fost informați, dar probabil urmează. Atunci când vom ști toate detaliile, ne vom pronunța”, a spus Natalia Golovco, ofițerul de presă al INSP.

Deocamdată, însă acest proiect este doar la nivel de inițiativă și totul va fi clar când va fi elaborat un nou plan urbanistic al orașului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0