Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, membru deplin în cadrul Sistemului „Carte Verde”

© Sputnik / Miroslav RotariCarte verde
Carte verde - Sputnik Moldova
Abonare
Veste bună pentru Republica Moldova de la Comisia Națională a Pieței Financiare și Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. După două decenii, Republica Moldova scapă de monitorizarea în cadrul Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”. Informația a fost precizată de Comisia Națională a Pieței Financiare printr-un comunicat de presă după ce zilele trecute Asambleea Generală a hotărât ”... de a nu prelungi statutul de ”monitorizare” a BNAA din Republica Moldova”. Astfel, Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule obține statut de membru cu drepturi depline în cadrul SIA „Carte Verde”.

Carte verde - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
RCA și „Carte Verde” – altfel de prețuri din 1 iulie

„Asambleea Generală susține imperativul implementării neabătute de către asigurătorii locali a  cerințelor prudențiale - în sensul siguranței financiare a entităților și în beneficiul asiguraților. Concomitent,  organele de conducere SIA ”Carte Verde” se pronunță pentru ”... menținerea de către BNAA a Programului de reasigurare și a Garanției financiare externe””, este menționat în informarea de presă.

De precizat, Republica Moldova a intrat în sistemul Carte Verde în anul 2001, iar până în 2009 a deținut calitatea de membru tranzitoriu. Ulterior a fost decisă intrarea într-un proces de monitorizare. În octombrie 2015, țara noastră a fost suspendată din sistem, decizie revocată ulterior în iunie 2016. Iar în 2017 a fost luată decizia Consiliului Birourilor de prelungire a perioadei de monitorizare pentru Moldova cu 3 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0