Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesaj de condoleanțe de la Chicu pentru omologul ucrainean

© Sputnik / Сергей Одинцов / Accesați arhiva multimediaКрушение самолета Ан-26 под Харьковом.
Крушение самолета Ан-26 под Харьковом. - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său ucrainean în legătură cu tragedia aviatică de ieri seara.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său ucrainean, Denys Shmyhal în legătură cu accidentul aviatic din seara zilei de ieri, care a avut loc în regiunea Harkov.

„În aceste clipe de grea încercare, Vă rog să primiţi, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, profundele noastre sentimente de compasiune şi solidaritate față de familiile îndoliate și tot poporul ucrainean pentru pierderea”, se spune în mesajul semnat de Prim-ministrul Ion Chicu.

Крушение самолета Ан-26 под Харьковом - Sputnik Moldova
Catastrofa din Ucraina: Crește numărul morților

Și ministrul Apărării al Republicii Moldova, Alexandru Pînzari și-a exprimat regretul față de tragedia aviatică din țara vecină, în urma căreia 25 de persoane au decedat.

„Suntem alături de familiile, rudele și camarazii celor peste 20 de persoane decedate în urma acestei tragedii. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, este menționat în mesajul ministrului.

Amintim, aseară, în apropiere de Harkov, avionul militar AN-26, din dotarea Forțelor Aeriene ale Ucrainei s-a prăbușit și a luat foc. La bordul aparatului de zbor erau 27 de persoane. Pe lângă echipaj, nava avea la bord studenți militari și instructori. Procuratura Generală a Ucrainei a inițiat pe acest caz proceduri penale, conform articolului 416 din Codul penal al Ucrainei, pentru încălcarea regulilor de zbor și pregătirea pentru acestea, ceea ce a provocat o catastrofă și consecințe grave. Astăzi în Ucraina a fost anunțată zi de doliu național.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0