Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai bine să nu ieșiți din casă: Iată ce se întâmplă seara

© Sputnik / Rodion ProcaCopac doborât de vânt
Copac doborât de vânt - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de vânt puternic pentru acest sfârșit de săptămână, dar și de pericol excepțional de incendiu.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat că în perioada 26-27 septembrie se va intensifica vântul, care va bate de la sud-est cu rafale de până la 15-20 de metri pe secundă. De aceea ei au emis Cod Galben de intensificări de vânt.  

Președinția RM - Sputnik Moldova
Răsturnare de situație: Pe cine moldovenii îl vor președinte
Însă nu doar vântul puternic este ne va tulbura liniștea, ci și pericolul de incendii. Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat și Cod Galben de pericol de incendii pentru perioada 26-28 septembrie, când se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Amintim că anunțarea Codului Galben de către meteorologi înseamnă că condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.   

Trebuie să mai anunțăm că meteorologii au anunțat ploi cu descărcări electrice pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, în toate regiunile țării.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 26 septembrie - 2 octombrie
Mai bine să nu ieșiți din casă: Iată ce se întâmplă seara - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 26 septembrie - 2 octombrie

Duminică va ploua, iar temperatura aeruljui va coborî mult: dacă sâmbătă maximele au atins +28 de grade Celsius, atunci duminică acestea vor atinge gradația de doar +23 de grade Celsius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0