Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Moldova au fost permise expozițiile, festivalurile și târgurile

© Sputnik / Mihai CarausTârg școlar 2020
Târg școlar 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au permis organizarea spectacolelor, expozițiilor, festivalurilor, târgurilor agricole. În spațiile închise, numărul spectatorilor nu va depăși 50% din capacitatea sălilor și va trebui respectată distanța fizică dintre persoane de cel puțin 1,5 metri.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis, în ședința de astăzi, admiterea desfășurării expozițiilor, festivalurilor și târgurilor agricole specializate, cu respectarea instrucțiunilor privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19.

Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Foto - Incendiu la Filarmonica Națională din Chișinău

Conform deciziei CNESP, este permisă desfășurarea activităților cu prezența spectatorilor în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură.

Numărul spectatorilor nu va depăși 50% din capacitatea sălilor și va trebui respectată  distanța fizică dintre persoane de cel puțin 1,5 metri. De asemenea, purtarea măștilor va fi obligatorie pentru spectatori pe toată durata evenimentului, care nu va depăși două ore. 

Decizia finală de a redeschide instituțiile de cultură va aparține fondatorilor, doar după ce vor întruni toate regulile menționate în instrucțiunea CNESP, precizează, într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății.

În ședința de astăzi, Comisia a adoptat și o hotărâre care prevede că unitățile administrativ-teritoriale vor fi în drept să declare „Cod Roșu” de COVID-19 la nivel local.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Raioanele vor putea declara „COD ROȘU”

„Nivelul de risc de transmitere al virusului SARS-CoV-2 atribuit ca „foarte înalt” unei unităţi administrativ-teritoriale, corespunzător gradului de alertă „Cod roşu”, constituie temei pentru instituirea de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a stării de urgenţă în sănătate publică la nivel teritorial pentru unitatea administrativ-teritorială respectivă”, se arată în hotărârea CNESP.

Ministerul Sănătății precizează că, astfel, gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului COVID-19 vor fi atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori, care vor fi calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile. În baza acestora, Comisiile teritoriale de sănătate publică vor stabili măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0