Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să vă întoarceți din Moldova în Rusia: Explicația Ambasadei Rusiei la Chișinău

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul operațional din Rusia pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a decis să înceteze programul de zboruri privind readucerea cetățenilor ruși în țară, începând cu 21 septembrie 2020.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a făcut o precizare cu privire la modul în care cetățenii ruși pot părăsi Republica Moldova și se pot întoarce în patria lor.

"În acest moment, cetățenii ruși și străinii se pot întoarce din Republica Moldova în Federația Rusă, în tranzit prin Turcia și Republica Belarus. Informațiile despre zboruri sunt disponibile pe site-ul web al Aeroportului Internațional Chișinău", este precizat în mesajul misiunii diplomatice.

În același timp, așa cum a precizat Ambasada, procedura actuală pentru intrarea cetățenilor străini în Rusia se desfășoară în continuare în conformitate cu ordinul guvernului Federației Ruse din 16 martie 2020 „Cu privire la restricția temporară a intrării în Federația Rusă a cetățenilor străini și apatrizilor și suspendarea temporară a înregistrării și eliberării vizelor și invitații ".

Anterior, Cendtrul operațional rus pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus a decis să pună capăt programului de zbor de readucere a cetățenilor ruși în Federațiea Rusă începând cu 21 septembrie 2020. În acest timp, peste 2300 de persoane au zburat din Moldova în Rusia cu 16 curse charter.

Ambasada a subliniat că vor continua să vine cu noi informații despre evoluția situației privind reluarea curselor regulate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0