Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaВыступление президента РФ В. Путина с видеообращением на 75-й сессии Генассамблеи ООН
Выступление президента РФ В. Путина с видеообращением на 75-й сессии Генассамблеи ООН - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, a anunțat academicianul și scriitorul Serghei Komkov.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Propunerea pentru nominalizarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la Premiul pentru pace a ajuns la comitetul Nobel din Oslo pe 10 septembrie, după care partea americană l-a înaintat pe președintele SUA, Donald Trump, a declarat academicianul, scriitorul Serghei Komkov, care a semnat adresarea de nominalizare a liderului rus.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Sondaj: câți ruși au încredere în Putin și îi aprobă activitatea

“Astăzi este cea de-a patra nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Ea a fost expediată pe 9 septembrie a acestui an, iar pe 10 septembrie solicitarea a ajuns la comitetul Nobel pentru Pace din Oslo, la sediul Comitetului Nobel”, a declarat Komkov în cadrul unei conferințe de presă “Cu privire la nominalizarea președintele Rusiei, Vladimir Putin, la Premiul Nobel pentru Pace în 2021”.

Academicianul a adăugat că a urmărit parcursul scrisorii recomandate și a menționat că, imediat după primirea cererii rusești, partea americană l-a nominalizat pe președintele SUA, Donald Trump.

“Știm foarte bine și exact cine și când – la 15:07, ora locală, a fost primită scrisoarea recomandată la Oslo..., a semnat unul dintre secretarii Comitetului Nobel. După această solicitare a început o reacție nebună a părții americane. Spre seară, după ora 16, ora locală, reprezentantul american la Oslo (...), a scris rapid și a transmis cererea de nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace, pentru niște chestii neclare, o reglementare de către Trump a conflictului între Emiratele Arabe și Israel”, a declarat Komkov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat că, în cazul în care se va decide oferirea unui astfel de premiu, va fi un lucru bun. Dacă o astfel de decizie nu va fi luată, nu se va întâmpla ieșit din comun.

„Știți că sunt nominalizate diverse persoane pentru acest premiu. E o inițiativă a celor care au venit cu această propunere. În cazul dat este vorba de scriitorul menționat. Există o anumită procedură de examinare a nominalizărilor. Dacă decizia va fi luată, va fi minunat, nu va fi luată – nu eeste nimic groaznic”, a spus Peskov, fiind rugat de jurnaliști să comenteze această înaintare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0