Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

VIDEO: Directoarea Filarmonicii, cu lacrimi în ochi: Arde la 80 de ani de la fondare

© Sputnik / Юлия ЛиповаяПожар в Национальной филармонии Кишинева
Пожар в Национальной филармонии Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta Filarmonica Naționale a ajuns la 80 de ani de la fondare. Directoarea instituției, Svetlana Bivol, spune că după acest incendiu devastator s-ar putea ca clădirea să fie total compromisă.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. "Nu am cuvinte ca să-mi exprima durerea care ne-a copleșit pe toți", a declarat cu lacrimi în ochi directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, vorbind în fața jurnaliștilor pe fondalul filarmonicii în flăcări.

Ea spune că incendiul a pornit de la o scânteie de la un aparat de sudat, la parter, care a provocat un incendiu minor, pe care inițial pompierii credeau că s-au localizat. Dar flăcările s-au extins și au cuprins acoperișul, care a ars în întregime, s-a prăbușit și a exportat focul la etajul doi.

LIVE: Пожар в Национальной филармонии Кишинева - Sputnik Moldova
Video
Video: Arde Filarmonica Națională - s-a prăbușit tavanul

Corespondenții Sputnik Moldova transmit că există riscul ca să se prăbușească și etajul doi, iar clădirea să fie total mistuită de flăcări. Deja a ars în totalitate intrarea de serviciu, prin care intră artiștii la cabinele de probă.

Și Svetlana Bivol spune că edificiul este practic compromis.

Cred că anul 2020, la jubileul filarmonicii de 80 de ani, iată e s-a întâmplat. Nu știm ce se întâmplă în interior, cred că s-a prăbușit totul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0