Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Rusia trece perioada de pandemie mai ușor decât alte țări

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел встречу с избранными главами регионов
Президент РФ В. Путин провел встречу с избранными главами регионов - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul videoconferinței cu guvernatorii care au câștigat alegerile din septembrie, șeful statului rus a subliniat sarcinile pe care urmează să le realizeze, inclusiv lupta împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut șefilor de regiuni să nu treacă pe planul secund problemele legate de coronavirus, pentru că altfel ”vor lua foc” și vor deveni o grea încercare pentru țară.

”... Voi observa că traversăm această perioadă dificilă pentru economie și sferă socială mult mai ușor decât multe alte state", a spus liderul rus.

El le-a cerut guvernatorilor ca dialogul lor cu oamenii cu privire la măsurile restrictive în situația cu coronavirusul să nu ia forme dure și de impunere, ceea ce provoacă reacții de respingere.

Totodată, șeful statului rus i-a mai îndemnat pe guvernatori să lucreze cu oamenii discret și cu grijă, dar consecvent și sistematic, astfel încât să se respecte regimul purtării măștilor și să se restabilească climatul de afaceri.

Президент РФ Владимир Путин  - Sputnik Moldova
Putin: Rusia va avea un al doilea vaccin Covid 19 în septembrie

"Vă rog să fiți cu luare aminte la acest lucru, să ajustați sistemul de sănătate din regiune astfel încât să asigurați interesele cetățenilor. Și, bineînțeles, trebuie să lucrați cu oamenii foarte atent, calm, discret, explicând complexitatea situației actuale. Și acolo unde este posibil, desigur, trebuie să le cereți oamenilor să respecte regulile necesare, inclusiv regimul purtării măștilor”, a spus Putin.

Dar, în același timp, el se arată convins că este important să ”continuăm munca pentru a restabili un ritm normal al mediului de afaceri, pentru a sprijini industriile, complexul agroindustrial, întreprinderile mici și mijlocii, pentru a restabili ocuparea forței de muncă și veniturile oamenilor”.

„Și fiecare dintre aceste domenii necesită o atenție specială, constantă, dar și mobilizare din partea dumneavoastră.”, a adăugat președintele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0