Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașini noi pentru Poliția din Moldova – Iată ce model

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила новые машины
Полиция получила новые машины - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi au fost repartizate poliției 52 de mașini noi pentru grupele operative de urmărire penală, atât din Chișinău, cât și din raioane.

CHUȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Astăzi, în Capitală, în cadrul unei ceremonii festive, au fost repartizare a 52 de automobile pentru grupele operative de urmărire penală din cadrul unităților teritoriale ale Poliției și municipiul Chișinău.

© Sputnik / Mihai CarausTitlu: 52 de automobile noi pentru grupele operative de urmărire penală din cadrul unităților teritoriale ale Poliției și municipiul Chișinău
Mașini noi pentru Poliția din Moldova – Iată ce model - Sputnik Moldova
Titlu: 52 de automobile noi pentru grupele operative de urmărire penală din cadrul unităților teritoriale ale Poliției și municipiul Chișinău

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Paiu, a declarat în cadrul ceremoniei festive că această achiziție va acoperi practic deficitul de mașini de teren pe car îl avea până în prezent Poliția din Republica Moldova.

Porumb, recoltă - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Poliția - Cum trebuie transportată recolta din câmp
"Poliția primește în dotare 52 de autospeciale operaționale de terne, destinate îmbunătățirii capacității de reacționare la apelurile de urgență și modernizarea poliției. Cu aceste vehicule acoperim 90 de procente din numărul total de automobile de teren necesare poliției. Aceste mașini vor ajunge în toate raioanele țării, acolo unde se atestă un deficit al lor", a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție.

Sergiu Paiu spune că scopul achiziției este să se sporească numărul patrulelor și să se intervină la apelurile de urgență în timp cât mai util și operativ în orice colț al Republicii Moldova, indiferent de condițiile meteo.

El a precizat că, pe parcursul a nouă luni a anului 2020, numărul apelurilor destinate Poliției au crescut cu 25 la sută, iar criminalitatea a scăzut cu 16 la sută.

Din cele 52 de automobile pentru Poliție, 11 vor fi repartizate în Chișinău, celelalte la inspectoratele de poliție din țară. Automobilele sunt de model Dacia Duster.

Valoarea totală a achiziției de mașini este de 20 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0