Dolarul urcă și euro coboară: Cursul BNM din 22 septembrie

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova
Abonare
Leul se depreciază astăzi în raport cu moneda americană. Dolarul a urcat cu 3 bani în cotațiile oficiale, comparativ cu ziua de luni. Celelalte principale valute de referință au un trend descendent. Euro a coborât cu 5 bani.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru marți, 22 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,66 lei, un euro – cu 19,64 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,04 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 22 septembrie
Dolarul urcă și euro coboară: Cursul BNM din 22 septembrie - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 22 septembrie

Creșterea dolarului american cu 3 bani și coborârea euro cu 5 bani sunt cele mai semnificative schimbări în cursul valutar al BNM pentru 22 septembrie.

TIR - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru economia Moldovei: A scăzut exportul

Hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească au un trend descendent, dar fluctuațiile sunt nesemnificative și toate aceste valute și-au păstrat prețul din ziua anterioară.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0