Codul Portocaliu de secetă a fost prelungit: Când vin ploile

© Sputnik / Mihai CarausЗасуха
Засуха - Sputnik Moldova
Abonare
Luna septembrie a fost foarte secetoasă și așa va rămâne până aproape de final. Codurile „portocaliu” și „galben” de secetă au fost prelungite cu o săptămână. Avem și o veste bună: la orizont se arată ploi.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Codul Portocaliu și Codul Galben de secetă hidrologică au fost prelungite astăzi, cu unele actualizări, de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) până pe 28 septembrie.

Laborator - Sputnik Moldova
Demonstrat științific: Motivul tuturor bolilor moldovenilor

Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost instituit pentru râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinele râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Codul Galben de secetă hidrologică a fost anunțat pentru râul Prut, pe sectorul Criva – Costești și pentru râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Vreme secetoasă și maxime de 26..28 de grade Celsius vom avea în următoarele zile. Vestea îmbucurătoare este că pentru 27 și 28 septembrie sunt anunțate ploi în regiunile de nord și centru ale țării.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognoza meteo pentru 22-28 septembrie
Codul Portocaliu de secetă a fost prelungit: Când vin ploile - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 22-28 septembrie

În urma plolilor, luni, 28 septembrie, maximele termice ale aerului vor scădea până la 20..23 de grade Celsius în nord, 21..24 de grade în centru și 22..25 de grade în sud, potrivit celei mai recente prognoze meteo.

Până pe 25 septembrie este în vigoare și Codul Galben de pericol excepțional de izbucnire a incendiilor din cauze naturale, ca efect al secetei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0