Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O importantă stradă din Chișinău devine „coridor verde”

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев выходит из режима ЧП
Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai importante și circulate artere din Chișinău - 31 august 1989 - va deveni „cordior verde” pentru pietoni și bicicliști, care vor avea drepturi egale cu automobiliștii.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Strada 31 august 1989 din Capitală va fi reorganizată, astfel încât să poată fi folosită în egală măsură de bicicliști, pietoni și conducători auto. 

Proiectul municipalității are drept scop încurajarea modului sănătos de viață prin renunțarea la autoturisme în favoarea transportului alternativ. 

„Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu. Pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajată o pistă cu sens dublu pentru bicilete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate, semafoare și extensii de curbură a trotuarelor”, a menționat primarul Chișinăului Ion Ceban.
© Photo : Facebook / Iv CebanIon Ceban cu familia sa pe biciclete
O importantă stradă din Chișinău devine „coridor verde”  - Sputnik Moldova
Ion Ceban cu familia sa pe biciclete

De altfel, astăzi pe strada 31 august a fost sistată circulația pentru autoturisme, în perimetrul Serghei Lazo și Vasile Alecsandri, în schimb a fost deschisă pentru pietoni, bicicliști și transportul public. 

© Photo : Facebook / Iv CebanRenovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde
O importantă stradă din Chișinău devine „coridor verde”  - Sputnik Moldova
Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde

Planul de reorganizare a fost deja elaborat. Acum urmează să fie organizată licitația pentru desemnarea executorului. Lucrările de reamenajare ar urma să se încheie ăn toamna anului viitor. 

Proiectul privind reorganizarea străzii va fi implementat cu sprijinul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europeane de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0