Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Posibil că vom avea mai puține secții de vot peste hotare

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon admite că numărul secțiilor de votare deschise peste hotare poate fi mai mic decât cel dorit de autoritățile Republicii Moldova – autoritățile unor țări pot invoca riscul de răspândire a COVID-19

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Președintele Igor Dodon nu exclude că, din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19, autoritățile unor țări nu vor accepta deschiderea, pe 1 noiembrie, a întregului număr de secții de votare solicitat de autoritățile Republica Moldova.

Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Societate
Dorin Cimil: Nu am de gând să plec de la șefia CEC

„Este posibil ca numărul secțiilor de votare peste hotare să fie mai mic, dar aceasta nu va însemna că alegerile ar fi compromise”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii sale săptămânale „Președintele răspunde” din 18 septembrie.

Precizăm că, până pe 17 septembrie, 60.030 de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria) s-au înregistrat prealabil în vederea participării la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Peste 60 de mii de cetățeni înregistrați în prealabil pentru participare la alegeri este un număr record pentru Republica Moldova. Pentru alegerile parlamentare din 2019 erau înregistrați prealabil mai puțin de 25 de mii de cetățeni.

Secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până pe 26 septembrie curent, a precizat Comisia Electorală Centrală (CEC).  

La baza deciziei despre organizarea deschiderii secțiilor de votare de peste hotare vor sta rezultatele înregistrării prealabile, informațiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripția națională, precum și informațiile obținute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la autoritățile competente ale țărilor de reședință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0