Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Iată cum sunt transportați explozibilii prin Moldova

© Sputnik / Anatolii KiriakМигалка
Мигалка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Două camioane pline cu substanțe explozibile se deplasau prin Moldova cu o serie de abateri grave de la lege. Marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Două camioane ce transportau explozibili fără semnele rutiere cu inscripția „ADR”, obligatorii în asemenea cazuri, au fost stopate de polițiști pe drumul Chișinău-Bălți – o mașină la ieșirea din localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni, și alta în comuna Gornoe, din raionul Strășeni.

Substanțele explozive aveau destinație civilă – asemenea substanțe sunt utilizate, de exemplu, pentru lucrările explozive necesare în carierele de piatră.

Cele două camioane transportau în total 74 de cutii cu capsule detonator și circa 8,757 kilograme de explozibili Rioxam, Riomax și UN 0241, produși în Romania și Ucraina.

Un lanț de nereguli au depistat polițiștii în cazul acestor transporturi.

 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova
Societate
Fără precedent: așa contrabandă nu s-a mai văzut în Moldova

Pe lângă faptul că mașinile nu avea semnul „ADR”, șoferii nu au fost instruiți cum să transporte o încărcătură atât de periculoasă.

„Întrebați de polițiști dacă știu ce transportă, șoferii s-au încurcat în declarații”, potrivit Poliției.

De asemenea, actele de însoțire erau întocmite cu abateri de la legislația fiscală. Și, culmea, marfa urma să ajungă la un depozit neautorizat dintr-un sat din Strășeni.

Substanțele explozibile au fost transmise de polițiști pentru constatări tehnico-științifice. În prezent, cazul este investigat și urmează să fie pornită o cauză penală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0