Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura Generală: Iurie Bolboceanu nu mai este trădător de Patrie

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au renunțat la învinuirea de trădare de Patrie adusă fostului deputat Iurie Bolboceanu într-un dosar penal.

CHUȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, că renunță la învinuirea de ”trădare de Patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu și a solicitat achitarea lui, magistrații urmând să se pronunțe pe 16 octombrie 2020.

Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Un fost deputat propune soluția pentru a asigura stabilitatea politică a țării
Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020. Emiterea dispoziției a survenit ca urmare a Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.

Procuratura Generală amintește într-un comunicat de presă că Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care arestat, condamnat la 14 ani de închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău l-a achitat și a dispus reexaminarea dosarului.

La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Procuratura Generală mai anunță că va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0