Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaАлексей Навальный, архивное фото
Алексей Навальный, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei a comentat intenția Uniunii Europene de a atribui sancțiunilor numele lui Aleksei Navalnîi.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Ideea Uniunii Europene de a atribui noilor restricții numele lui Aleksei Navalnîi este o tentativă vădită de a le da acestora, în mod deliberat, o orientare antirusească, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

Алексей Анатольевич Навальный - Sputnik Moldova
Germania vrea să-i închidă gura lui Navalnîi

Anterior, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrel, a declarat că regimul global de sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului și dreptului umanitar, creat în Europa, ar putea să poarte numele activistului rus.

“Caracterul declarațiilor venite de la Bruxelles ne sugerează involuntar faptul că partenerii noștri occidentali nu sunt interesați deloc de stabilirea adevărului (în legătură cu cazul lui Navalnîi n.r.)”, a comentat Zaharova.

Potrivit ei, adevăratul scop al campaniei informaționale, declanșate în Uniunea Europeană, „se reduce la garantarea unei ireversibilități a orientării distructive adoptate de UE” în raport cu Rusia.

“Sperăm că în Uniunea Europeană va prevala bunul simț, partenerii noștri vor renunța la practica numirii voluntariste a celor vinovați și vor trage concluzii doar în baza unor fapte reale și confirmate”, a conchis diplomatul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0