Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Persoanele străine nu mai au voie să intre în școli - detalii

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
În instituțiile de învățământ a fost interzisă organizarea întâlnirilor cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice – un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ este interzis pentru o perioadă nedefinită. Conducătorii grădinițelor, școlilor, universităților vor permite intrarea în incinta instituțiilor doar a elevilor și studenților înscriși aici și a personalului angajat. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Igor Șarov.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Vacanța de toamnă a elevilor se prelungește cu o zi

Măsura are drept scop protejarea sănătății studenților, elevilor (copiilor) și angajaților instituțiilor de învățământ în contextul existenței unui risc sporit de îmbolnăvire cu COVID-19 și asigurarea respectării regulilor care se impun în această situație.

Totodată, accesul persoanelor menționate mai sus va fi permis cu respectarea tuturor regulilor de protecție prevăzute în Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Fără întâlniri cu demnitarii în școli

Prin respectivul Ordin al ministerului de resort este interzis accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

Conducătorii care nu vor respecta prezentul ordin sunt ar putea fi trași la răspundere disciplinară.

Ministrul Educației, Igor Șarov, a menționat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că numărul școlilor aflate în carantină a rămas neschimbat de șa începutul anului de studii – 11 în total. Numărul claselor care activează la distanță a ajuns la 207. Totodată, din 1 septembrie și până acum au fost confirmați cu COVID-19 în jur de 190 de elevi și peste 200 de cadre didactice.

Fluxul de știri
0