Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaРаботник финансовой сферы, архивное фото
Работник финансовой сферы, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria sesiunilor online în cadrul proiectului educațional SputnikPro.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Vineri, 18 septembrie, la ora 13:00, în cadrul proiectului SputnikPro va avea loc webinarul cu tema: ”Optimizarea redacțională SEO a site-ului de știri”. Pentru participarea la modulul SputnikPro vă puteți înregistra aici.

Conducătorul Centrului Tehnologii Internet al grupului media ”Rossia Segodnia”, Alexei Filipovski, va explica ce trebuie făcut pentru ca articolele să ajungă în sistemele de căutare mai repede, cum să scrii pentru a avea mai mult trafic în sistemele de căutare și ce trebuie să știe despre SEO redactorii și tehnicienii.

© SputnikAlexei Filipovski
SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri - Sputnik Moldova
Alexei Filipovski

Alexei Filipovski și-a început cariera la Compania de Stat de Televiziune și Radio din Rusia (ВГТРК): a fost redactor, iar apoi șef al departamentului internațional ”Vesti”. Din 2016 activează în cadrul grupului media  ”Rossia Segodnia”, inițial fiind responsabil pentru direcția SMM pe site-ul  Ria.ru – sursa de știri numărul unu în cadrul ”Runet” (aproximativ 4,5 milioane de vizitatori unici pe zi), iar apoi a preluat conducerea echipei de producție a acestuia. În 2018, sub conducerea lui Alexei a avut loc relansarea sute-ului: acum sursa media se adaptează la cerințele vizitatorului și îi permite să urmărească concomitent diverse subiecte prin intermediul unui sistem comod de widget-uri și chat-uri. Alexei Filipovski predă cursul ”Jurnalistica digitală” pentru studenții de la Universitatea de Stat din Moscova.

© Sputnik / Юлия КалининаAlexei Filipovski
SputnikPro: Optimizarea SEO a site-ului de știri - Sputnik Moldova
Alexei Filipovski

SputnikPro și-a inaugurat ”sezonul online” la mijlocul lunii martie. În cadrul sesiunilor este discutat specificul activității în condițiile pandemiei de coronavirus, instrumentele analizei-web și drepturile de autor, participanții sunt învățați cum să verifice informația în cazul unor teme de specializare îngustă, pentru a nu se încurca singur și a nu oferi o informație confuză utilizatorilor, cum să obții vizualizări, dar să eviți ”cancanul”.

Participanții își pot trimite reciproc comunicate în chat și își pot împărtăși impresiile în timp real.

На месте съемки сериала Доктор Кто - Sputnik Moldova
Societate
SputnikPro a dezvăluit secretele succesului clipurilor video pe rețelele sociale

SputnikPro este un proiect al Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-classuri și seminare ale le SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până ți China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte  20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bishkek până la Chişinău, şi de la Beijing până la Montevideo activează peste o mie de persoane de zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0