Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Șantaja femei cu publicarea pozelor intime

© Pixabay / efesFată
Fată - Sputnik Moldova
Abonare
Un deținut în vârstă de 26 de ani, care a reușit să convingă mai multe femei să-i trimită fotografii intime, le-ar fi șantajat pe acestea cu faptul că va posta imaginile pe rețelele de socializare dacă nu-i trimit bani.

CHIȘINĂU, 16 sept. - Sputnik. Potrivit poliției, deținutul în vârstă de 26 de ani își ispășește pedeapsa deja de 5 ani în Penitenciarul nr.2 „Lipcani” din raionul Briceni. Acesta ar fi convins mai multe femei să-i trimită fotografii intime, în timpul discuțiilor cu ele pe rețelele de socializare.

Ulterior, pușcăriașul le amenința că va posta pozele pe internet dacă nu-i dau bani. Mai mult, individul nu acționa de unul singur, ci avea complice un taximetrist în vârstă de 37 de ani, originar din Briceni, care avea misiunea de curier. 

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Focuri de armă la frontiera de stat: Misiune specială de reținere a doi tineri

Cazul a ieșit la iveală după ce la începutul lunii august o femeie de 28 ani a depus o plângere prin care a anunțat că este constrânsă de o persoană necunoscută să-i transmită 10 mii de lei. Recent, administrația Penitenciarului a percheziționat celula deținutului, unde a depistat și ridicat telefonul mobil.

Oamenii legii au stabilit că pușcăriașul discuta cu potențialele victime pe platforma de comunicare ”odnoklasniki”. Deținutul se prezenta sub o altă identitate, menționând că are afaceri, iar astfel obținea mai multă încredere din partea victimelor.

În același timp, taximetristul a fost reținut pentru 72 de ore. Ofițerii de investigație întreprind, în continuare, măsuri pentru a stabili toate persoanele implicate precum și victimele care au suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului. A fost pornită o cauză penală pentru șantaj, iar persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani și amendă de peste 117 mii de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0