Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Caniculă în plină toamnă: Ce temperaturi ne așteaptă astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariCaniculă
Caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
Cu două zile înainte să se răcească brusc, ne bucurăm de temperaturi generoase. Meteorologii au prognozat pentru azi maxime de până la 32 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru astăzi temperaturi de +28..+30 de grade Celsius în nord, valori cuprinse între +29..+31 de grade în centru și +30..+32 de grade în sud. Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de 1-6 metri pe secundă.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 16 - 22 septembrie 2020
Caniculă în plină toamnă: Ce temperaturi ne așteaptă astăzi - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 16 - 22 septembrie 2020

Joi, 17 septembrie, mercurul din termometre va urca până la 32 de grade. Vineri însă vremea se va răci brusc cu până la 10 grade. Pe parcursul zilei se vor înregistra valori cuprinse între  +15..+18 grade în nord, de +16..+19 în centru și de +17..+20 de grade în sud.

Тучи - Sputnik Moldova
Societate
Vremea se răcește brusc în Moldova: Un ciclon se îndreaptă spre noi – detalii
Astfel de valori termice sunt așteptate până în data de 21 septembrie. Această schimbare nu ar trebui să ne uimească pentru că vom avea valori termice obișnuite pentru luna septembrie. În prezent sunt temperaturi de vară.

Începând cu data de 18 septembrie, vom fi sub influența unui ciclon care va aduce vreme mai rece. Ca urmare, se așteaptă și precipitații, în special în regiunea de nord a țării, dar ploile vor fi nesemnificative, de ordinul a 2-4 milimetri. 

În același timp, un cod portocaliu și altul galben de secetă este menținut până în data de 21 septembrie pentru râurile mici și bazinele acvatice. Totodată, până pe 25 septembrie este valabil codul galben de pericol excepțional de izbucnire a incendiilor din cauze naturale, ca efect al secetei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0