Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocat reținut: Ar fi încercat să mușamalizeze un caz grav

© Sputnik / Miroslav Rotarireținere
reținere  - Sputnik Moldova
Abonare
Un avocat din Nisporeni a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi încercat să muşamalizeze mai multe dosare pornite pentru viol.

CHIȘINĂU, 16 sept. - Sputnik. Potrivit CNA, avocatul ar fi pretins o mie de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere penală pentru viol și violare de domiciliu. 

Iurie Mărgineanu - Sputnik Moldova
Avocat: Cu cine dintre părinți rămân copiii minori după procesul de divorț
Suspectul i-ar fi spus că are influență asupra unor persoane publice și ar putea să grăbească procedura de împăcare a părților cu eliberarea denunțătorului din arest preventiv și, în general, încetarea procesului penal.

În același timp, oamenii legii au stabilit că avocatul ar fi pretins și primit suma de o mie euro și de la alt cetățean pentru a-l ajuta să scape de pedeapsă pentru raport sexual întreținut cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Bănuitul au fost reținuți pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă amendă de până la 150 de mii de lei sau chiar închisoare de până la 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0