Vremea în Moldova: Se răcește brusc cu 10 grade – prognoza meteo pentru 15-21 septembrie

© Sputnik / Алексей Павлишак / Accesați arhiva multimediaНочное озеро.
Ночное озеро. - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele trei zile vom avea încă maxime de 29..32 de grade. Pe 18 septembrie se va răci brusc cu 10 grade, din cauza unui ciclon de aer rece, care va aduce și ploi slabe. Codul Portocaliu de secetă hidrologică a fost prelungit, precum și două alerte Cod Galben.

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Pentru astăzi meteorologii prevăd maxime de +26..+29 de grade Celsius în nord, +27..+30 de grade în centru și +28..+31 de grade în sud.

Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din nord, cu o viteză de 2-7 metri pe secundă.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru 15 - 21 septembrie 2020
Vremea în Moldova: Se răcește brusc cu 10 grade – prognoza meteo pentru 15-21 septembrie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 15 - 21 septembrie 2020

Miercuri, 16 septembrie, și joi, 17 septembrie, va fi cu un grad mai cald: până la 30 de grade în nord și 32 de grade în sud.

Тучи - Sputnik Moldova
Societate
Vremea se răcește brusc în Moldova: Un ciclon se îndreaptă spre noi – detalii

Vineri însă vremea se va răci brusc cu vreo 10 grade. Pe parcursul zilei se vor înregistra maxime de doar  +15..+18 grade în nord, +16..+19 în centru și  +17..+20 de grade în sud. Asemenea valori termice sunt așteptate până pe 21 septembrie, cel puțin. Astfel, vremea va reveni la valorile termice obișnuite pentru luna septembrie, pentru că în prezent avem temperaturi de vară.

„Începând cu data de 18 septembrie, vom fi sub influența unui ciclon care va aduce vreme mai rece. Ca urmare, se așteaptă și precipitații, în special în regiunea de nord a țării, dar ploile vor fi nesemnificative, de ordinul a 2-4 milimetri”, a declarat pentru Sputnik Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Menționăm că meteorologii au prelungit de pe 14 septembrie până pe 21 septembrie Codul Portocaliu de secetă hidrologică pentru bazinul inferior al râurilor Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

În același timp, un Cod Galben de secetă este menținut pentru râurile mici și bazinele acvatice.

Până pe 25 septembrie a fost prelungit și Codul Galben de pericol excepțional de izbucnire a incendiilor din cauze naturale, ca efect al secetei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0